İstanbul'da Kiralık Araçla Nereleri Gezerim?

İstanbul'da Kiralık Araçla Nereleri Gezerim?

İstanbul’a geldiğinizde yapılacak bir sürü şey var. Gezilecek, görülecek, tarihini merak edecek bir sürü yer ve oluşumlar… Hadi birlikte bir tatil rotası oluşturalım!

Anadolu yakasından başlayabiliriz. İlk önce İstanbul’un simgelerinden biri haline gelmiş kız kulesine doğru gidelim. Üsküdar ilçesinde denizin ortasında bulunan bu tarihi yapı son iki yıllık restorasyondan sonra kapılarını bu sene açmış ve her gün yüzlerce ziyaretçi ağırlıyor. Araç kiralama yaparak bu eşsiz yerden Avrupa yakasını görmek daha da ilgi çekici kılıyor.

Üsküdar’da bir başka enfes manzaraya sahip Çamlıca Tepesi’ne çeviriyoruz yönümüzü. Burası da Anadolu Yakası’nın en güzel manzarasına sahip yerlerden biri. Bir bardak sıcak çayınızı alarak burada bulunan Çamlıca Camii manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz. Üsküdar’da araç kiralayarak daha sayacağımız diğer yerleri de keşfedebilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi de yine görülmeye değer yerlerden biri. Hababam sınıfı çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı’nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yine muhteşem manzarası olan bir tarihi mekanımız: Beylerbeyi Sarayı Denize sıfır konumuyla zamanında siyasileri de ağırlamış olan bu sarayın yapımına 1860 yılında başlanmış ve 1865 yılında tamamlanmış.

İlk zamanlar Sultan Abdulaziz Konukevi olarak kullanılmaya başlanan saray gezip görülmeye ve hakkında araştırma yapılmaya değer bir yer. Muhteşem boğaz manzarası ve üç köprüyü de gören gözetleme yollarıyla kesinlikle gidilmesi gereken :Nakkaştepe Millet Bahçesi Göleti, kafeteryası, piknik alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve macera isteyenlere parkur ve zipline’ıyla ailecek haftasonunu geçirebileceğiniz mükemmel bir yer. Bu kadar güzel yerleri gezmek için istanbul da araç kiralama ile her şey çok kolaylaşıyor.

Türkiye’nin en büyük sualtı hayvanat bahçesi: Emaar Akvaryum Yaklaşık 20 bin hayvana ev sahipliği yapan bu akvaryum size ailecek kaliteli vakit geçirme imkanı sunuyor. Su samuru, penguenler ve kral timsahlar ise en ünlü türleri. Beykoz ile devam edelim. İstanbul’u farklı yerlerden seyretmek istiyorum derseniz buyrun: Yoros Kalesi Bölgede bulunan birçok sosyal tesiste yiyeceğinizi içeceğinizi temin edebilirsiniz. Sakin ve sessiz çevresiyle size de Marmara Denizi’ni hayranlıkla izlemek kalıyor. Ulaşım konusunda otobüsle gitmek uzun ve zamanınızı alabileceği için araç kiralayarak da gidebilirsiniz.

Avrupa Yakası’na baktığımızda; öncelikle Kadıköy araç kiralama ile geldiğiniz iskelesinden vapura biniyorsunuz. Boğazın havasını soluya soluya Eminönü’ de iniyorsunuz. Kapalıçarşı: Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından olan Eminönü Kapalıçarşı’nın tarihi Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar gider. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarih kokan aynı zamanda tepeden tırnağa her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Her yerden ziyaretçi akın ettiği için biraz kalabalık olabilir. Fakat içerideyken bu kalabalıklığı hissetmeyeceksiniz.Hemen rotamızı kutsal mekanlara çeviriyoruz: Ayasofya Camii Aynı yere üç kez inşaa edilmiş olan ve üçüncü Ayasofya olarak bilinen bu kutsal mekan önce kilise sonra camii olmuş ve günümüzde camii olarak varlığını sürdürmekte.

İçerisindeki her bir dokunun ve mimarinin özelliği ve değeri araştırılmaya değer. İstanbul araç kiralama’nın bir başka simgesi: Galata Kulesi Bizans imparatoru Justinianos tarafından ilk olarak 507-508 yılında inşaa edilmiş. Hezarfen Ahmet Çelebi Galata Kulesi’nde uçuşa geçtiği bilinir. Kuleye çıktığınızda muhteşem Haliç manzarasıyla büyüleneceksiniz. Beşiktaş’ın yıldızı: Yıldız Parkı İçerisinde dünyanın her yerinden toplanan ve Osmanlı döneminden kalan çeşitli bitki, ağaç, çiçek, şelaleler, tarihi köşkler bulunuyor. Ailecek dinlenebileceğiniz, temiz hava alabileceğiniz sakin ve güzel bir mekan. Beşiktaş’ta araç kiralayarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Haftanın her günü açık olan bu park size çok iyi gelecek.